Instrucțiuni de montaj:

Plăcile de bază sau cele de colț sunt produse pe bază de ciment și pot fi montate atât în interior cât și în exterior. Diferențele dimensiunilor și culorilor rezultă din procesul producției și conferă un aspect natural suprafeței placate. Marfa trebuie verificată înainte de aplicare. Recomandăm cumpărarea plăcilor din același lot de producție pentru a se evita diferența nuanței (tentei) plăcilor. În caz de reclamație producătorul nu ia în considerare diferența culorilor după cumpărarea materialelor.

Plăcile se vor lipi pe o suprafață curată, uscată și plană, suportul trebuie să fie stabil și apt să preia sarcina plăcilor. Se poate folosi adeziv al firmei STEGU: ELASTIK sau MULTIELASTIK (pe ambalaj sunt prezentate instrucțiunile detaliate de lipire), care garantează durabilitatea montajului plăcilor. Lipirea cu materiale de la alți producatori se face exclusiv pe răspunderea clientului. Suprafața lipită se va grundui cu substanța de grunduit a firmei STEGU. Plăcile trebuie alese concomitent din câteva cutii pentru plasarea uniformă a nuanței. Temperatura mediului în timpul lipirii și 48 de ore după lipire nu trebuie să fie sub 5 °C sau peste 25 °C. A nu se monta în condiții de vânt puternic, în timpul precipitațiilor abundente sau atunci când suprafața lipită este direct expusa razelor de soare puternice.

Montaj:

Înainte de lipire se va stabili nivelul primului rând de plăci și se vor înlătura toate impuritățile din partea din spate a plăcii. Materialul adeziv se va aplica conform indicațiilor prevăzute pe ambalajul adezivului. Plăcile se vor tăia cu o mașină de tăiat piatră (la uscat) prevăzută cu disc diamantat.

În cazul în care montajul plăcilor necesită chituirea rosturilor, acesta se va face după ce patul adeziv se întărește, iar chitul rost trebuie să prezinte proprietăți aquastatice, exemplu cel al firmei STEGU (instrucțiunile de chituire sunt pe ambalajul CHITULUI DE ROST). În cazul montajului plăcilor prevăzute cu rost, se vor aplica plăcile cu rostul în partea de sus.

După terminarea lucrărilor, suprafața lipită trebuie impregnată cu substanța „CULOARE VIE PENTRU PIATRĂ” a firmei STEGU pentru durabilitate in timp. Recomandat este ca impregnarea plăcilor sa se faca după 14 zile de la terminarea lucrărilor de montaj.

Firma nu răspunde de montarea necorespunzătoare a plăcilor. Nu sunt luate în considerare reclamațiile privind dimensiunea sau culoarea daca acestea au fost montate sau prezintă urme de montare.