RECOMANDĂRI PRIVIND EXECUȚIA:

Produsele trebuie verificate înainte de a fi montate. Variațiile minore de mărime și culoare se datorează naturii producției și contribuie la aspectul natural al suprafeței placate. Vă recomandăm să achiziționați întregul produs odată, dintr-un singur lot de producție, pentru a evita diferențele de nuanță. În cazul reclamațiilor de la clienți, producătorul nu ia în considerare diferențele de culoare dintre produsele cumpărate la momente diferite și/sau din loturi de producție diferite.

Produsul trebuie selectat din mai multe pachete în același timp, pentru o distribuție uniformă a nuanței.

În timpul lipirii și timp de 48 de ore după lipire, temperatura ambiantă și cea a suprafeței nu trebuie să scadă sub +10° C și nici să depășească +25° C.

Nu lipiți produsul în condiții de vânt puternic, când sunt precipitații și nici atunci când razele soarelui ajung direct pe suprafața care urmează să fie placată.

Compania nu este răspunzătoare pentru instalarea incorectă a produsului. Nu se acceptă reclamații privind dimensiunea și culoarea după instalare.

SUPRAFEȚELE DE BAZĂ:
Produsul trebuie lipit pe o suprafață curată, uscată, plană și stabilă, fără straturi desprinse și lipsită de reziduuri de produse antiadezive.
Suprafața care urmează să fie placată trebuie amorsată în prealabil cu grundul STEGU GRUNT.
LIPIREA:
Pentru fixarea produsului, trebuie să se utilizeze adezivul STEGU: PowerFLEX într-o culoare compatibilă, care garantează o aderență permanentă (instrucțiuni detaliate privind adezivul, pe ambalajul adezivului).
Lipirea cu alți adezivi se face pe răspunderea exclusivă a clientului.

MONTAJUL:
APLICAREA ADEZIVULUI – Înainte de a începe lipirea, trebuie să trasați linia superioară de lipire și, eventual, liniile laterale. Aplicați adezivul pe suprafața de lipire țintă în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalajul adezivului Stegu PowerFLEX, folosind o mistrie crestată de 4 mm.
INSTALAREA SCÂNDURILOR – Începeți lipirea de la linia superioară de montare. Pe adezivul aplicat, presați ferm placa de la centru spre marginile laterale, eliminând excesul de adeziv.
ÎNDEPĂRTAREA EXCESULUI DE ADEZIV – Înainte de a lipi următoarea placă, îndepărtați excesul de adeziv de pe marginea inferioară a plăcii anterioare, folosind o spatulă. Acest lucru previne murdărirea cu adezivul care se strecoară prin spații atunci când se apasă pe placa următoare. Curățați eventuala murdărie cu o cârpă sau cu un burete umed, imediat după presarea adezivului.
TĂIEREA SCÂNDURILOR – Tăiați scândurile la dimensiunea dorită, folosind un cutter ascuțit pentru mochetă și un cornier. Dacă este necesar, uniformizați marginile cu șmirghel.
PRESAREA CU ROLA – După instalarea plăcilor pe o suprafață de 2-3 m², fiecare placă se presează cu o rolă dură, pentru a elimina eventualele spații goale de sub scânduri. Îndepărtați imediat excesul de adeziv cu o cârpă sau un burete umed pentru a evita contaminarea.
IMPREGNAREA – La 14 zile de la terminarea lucrărilor, vă recomandăm să impregnați suprafața placării cu produsul STEGU: STONE CARE, care facilitează menținerea curățeniei produsului.